Vijesti o Tehnologiji, Recenzije i Savjeti!

Vaš pametni telefon ne radi ispravno? Vrati tvorničke postavke

Želite li pokloniti ili prodati stari pametni telefon ili tablet koji više ne koristite? Morate poduzeti mjere predostrožnosti kako vaši osobni podaci ne ostanu na pametnom telefonu kada se prenose drugim korisnicima. Postoje slučajevi kad resetiranje terminala rješava razne probleme s korupcijom. Ne bojte se, jer je to jednostavan i siguran postupak koji nude svi proizvođači. Ovdje objašnjavamo kako fabrički resetirati Android.

Brzi pristup različitim dijelovima ove veze:

Prije vraćanja pametnog telefona

Bez obzira kome dajete ili prodajete, uvijek biste ga trebali ostaviti kao novi predmet, prvenstveno zbog vaše privatnosti. Za oporavak bez gubitka podataka, morate zaboraviti nekoliko stvari prije nego što sve izbrišete:

  • Za izradu sigurnosne kopije aplikacije i podataka.
  • Kopirajte ili premjestite sve datoteke na microSD karticu, negdje u oblaku, poput Google diska ili računala.
  • Provjerite jesu li sve vaše fotografije u dobrom stanju prije nego što ih izgubite. Izgleda dobro u unutarnjoj memoriji terminala.
Ostavite svoj Android pametni telefon kao novi. / © AndroidPIT

Vrati tvorničke postavke

Sada ćemo izbrisati podatke i ponovno pokrenuti pametni telefon ili tablet. Vrati tvorničke podatke će izbrisati sve naše podatke, informacija o našem računu, kao i aplikacija, fotografija, glazbe itd. Ideja je vratiti uređaj u isto stanje kao i kad ste ga izvadili iz kutije, stoga je bolje napraviti kopiju svih vaših prethodnih podataka i datoteka.

Pronaći ćete mogućnost ulaska u postavke © © AndroidPIT

Nakon izrade sigurnosne kopije relevantnih podataka, nastavit ćemo vraćati uređaj u prvo stanje, kao da je nov. Evo koraka za vraćanje tvorničkih postavki:

  • Uđi Postavke> Sigurnosna kopija i pokrenite ponovo (ova se ruta može malo razlikovati, ovisno o proizvođaču našeg pametnog telefona)
  • Nakon ovdje idemo dolje i pritisnite Vrati tvorničke podatke.
  • Pojavit će se sažetak podataka i računa koje ćemo izbrisati, a u nastavku ćemo pritisnuti opcije Ponovno pokretanje
  • Sad će nas pitati želimo li izbrisati aplikaciju koju smo preuzeli i podatke (ovu radnju ne možemo poništiti). Mi ćemo kliknuti izbrisati sve Možete nam navesti svoj PIN da biste potvrdili.
  • Sada ćemo biti obaviješteni da će se uređaj više puta ponovno pokrenuti. Kliknite na Ponovno pokretanje potvrditi
Ne zaboravite napraviti sigurnosnu kopiju prije obnove! / © AndroidPIT

S oporavkom će se izbrisati sljedeći podaci:

  • Postavljanje Google računa i ostalih računa (Facebook Dropbox Twitter, WhatsApp itd.).
  • Podaci i konfiguracija aplikacije za sistema,
  • Aplikacija se preuzima i instalira i svi vaši podaci.
  • Sve datoteke koje imamo u našoj unutarnjoj memoriji kao što su glazba, fotografije, sigurnosne kopije itd.
  • Ostali korisnički podaci, poput lozinki za WiFi mrežu.

Iz sigurnosnih razloga bit ćete upitani da ponovno unesete svoj PIN ako je telefon zaključan ili šifriran, prije nego što potvrdite postupak.

Kako napraviti resetiranje tvornice nakon oporavka

Poništavanje tvorničkih postavki gotovo je isto što i vraćanje tvorničkih postavki, ali briše i predmemoriju i ažuriranje datoteka na sistema kako bi izgledao novo. Ovaj se postupak preporučuje da se zaustave problemi sa oštećenjima koji se mogu pojaviti na našem uređaju.

Da biste obavili ovaj postupak, ne treba vam root ili je instaliran prilagođeni oporavak. Ova je opcija pronađena u zalihama oporavka svih proizvođača. Evo koraka za potpuno resetiranje:

  • Uđite u način oporavka (ovisno o proizvođaču, obično kombinacija glasnoće + tipka za uključivanje)
  • Pomičite se s gumbom za glasnoću i odaberite s gumbom za uključivanje.
  • Ako postoji opcija koja se zove Izbrišite particiju predmemorije Prvo ćemo ovo odabrati. Tada ćemo izabrati Obrišite podatke / resetirajte na tvornicu ili Resetiranje na tvornici (prema proizvođaču). Ako prva opcija nije dostupna, skočite izravno na drugu opciju.
  • Kada završite, ako se ne pokrene, odaberite ga Ponovo pokrenite sistema sada,

Zaštita od resetiranja tvornice: zaključana nakon oporavka

Ponekad nakon tvorničkog povratka možda ćemo se morati prijaviti na svoj Google račun prilikom ponovnog pokretanja uređaja. Ovdje se radi Zaštita od resetiranja na tvorničke postavke, sistema sigurnost koja sprječava upotrebu uređaja od trećih strana, metoda kojom se pokušava smanjiti krađa koja se primjenjuje s Androida 5,1 Lizalica.

To može biti prava smetnja ako smo kupili rabljeni pametni telefon i nemamo kontakt s prodavateljem. Ako je to naš terminal, ali zaboravili smo lozinku, ne brinite, možete se oporaviti.

Na nekim je uređajima ta značajka omogućena prema zadanim postavkama i uvijek je povezana s našim Google računom. Izbjeći resetiranje tvornice Prije povratka morate izbrisati sve Google račune koji su registrirani na uređaju.

Izvadite i uklonite microSD karticu

  • Brisanje SD kartice: Ako ćete proći terminal sa SD-om, morate ispravno izbrisati sve podatke i formatirati SD karticu da biste bili sigurni. To je vrlo jednostavno. To možete učiniti iz postavki telefona, u skladištenje ili izravno u opcijama Vanjska memorija, Tamo ćete naći opciju Format SD kartice.
Snimka zaslona 2015. 12 17 17 00 21 Ispravno očistite sve podatke. / © AndroidPIT
  • Izbacivanje SD kartice: Sasvim je moguće da za povećanje memorije svog pametnog telefona imate SD karticu. Ako ga želite ponijeti na svoj novi telefon, ne zaboravite ga izbrisati. Da biste to učinili, prvo prijeđite na Postavke, Pohrana i Vanjska memorija i tako Sigurno vađenje
Snimak ekrana 2015. 12 17 17 00 16 Prvo je deaktivirati SIM karticu / © AndroidPIT

Evo je! Sada je vaš pametni telefon poput novog, spreman za prodaju, poklon ili jednostavno uživajte kao novi!

Jeste li napravili sigurnosnu kopiju slijedeći naše upute? Poznajete li druge metode?