Kako u potpunosti izbrisati sve svoje Google aktivnosti

Mnogi potrošači posljednjih godina traže načine kako ograničiti svoju izloženost na mreži. Jedan od načina da se proaktivno pristupi kako biste se zaštitili i preuzeli kontrolu nad svojim osobnim podacima jest minimizirati način na koji tvrtke i oglašivači prikupljaju i pohranjuju te podatke.

Možete odlučiti izbrisati svoje Google aktivnost i ograničiti koliko je vaših mrežnih podataka dopušteno prikupiti.

"Ne koriste li značajku Google anonimno i brisanje povijesti preglednika moje podatke sigurnim?"

Odgovor na to je ne potpuno, Ljudi često imaju zabludu da će povremeno brisanje povijesti web pretraživanja biti dovoljno da ih postanu privatni i sigurni. Ovo nije slučaj. Kada koristite anonimnu karticu, vašoj internetskoj usluzi i dalje je izložena vaša anonimnost i informacije koje daju velike korporacije koje su spremne platiti za prikupljene podatke.

Ne gledaj toliko iznenađeno. Googleove prakse mogu biti jednako sjene kao i njihov algoritam, iako postoje druge alternative koje će prioritet dati vašoj privatnosti. Jedna od njih bila bi DuckDuckGo, koji ne prati vaše kretanje na mreži. Više volim koristiti Hrabar, sebe. To je siguran preglednik koji vam omogućuje da zamijenite između pretraživača u svoje slobodno vrijeme.

Međutim, vjerovatno je da ćete i dalje koristiti Google kao svoju tražilicu po izboru i kao takav možda želite bolje rukovati u uklanjanju nekih ili svih Google aktivnosti. Samo znate da se brisanjem svih vaših aktivnosti pregledavanja web stranica ne mogu riješiti svake informacije koju je Google prikupio o vama. Morat ćete izbrisati i nekoliko stvari odvojeno, poput aktivnosti s kartama, ako ste ikada dopustili Googleu da prati vašu lokaciju.

Čak i ako biste izbrisali svaki dio svoje aktivnosti, Google vodi evidenciju o upotrebi web-preglednika. To znači da kad pretražujete upamtit ćete što ste pretraživali i kada. Međutim, ne sjetite se što ste zapravo tražili. Prema Googleu, nakon brisanja izbrisati će sve vaše podatke povezane s vašim računom.

Oni koji ne žele potpuno izbrisati svoj Google račun, trebaju pogledati druge mogućnosti. U ovom ćemo se članku dotaknuti upravo ovih opcija.

Upravljanje Googleovim kontrolama aktivnosti

Stalno brisanje Google povijesti pomoći će vam u postizanju cilja održavanja sigurnosti nad vašim internetskim identitetom, ali vi ćete htjeti dobiti pogodak i za prilagodbu svojih kontrola aktivnosti. Google aktivnost i dalje će voditi evidenciju vaše povijesti pretraživanja i pretraživanja, osim ako ih ne isključite. Jednom onemogućeno Google ubuduće više neće moći prikupljati i pohranjivati ​​te podatke.

Počet ćemo isključivanjem Google aktivnosti koju ne želite spremiti. Možete biti određeni ili jednostavno ukloniti sve u svom naumu da optimizirate internetsku sigurnost. Na taj ćete način osigurati da se navedene informacije ne prate. To je nevjerojatno lak zadatak, a može se izvršiti na sljedeći način:

  1. Otvorite preglednik i idite na Kontrole aktivnosti,
  2. Prebacite prekidač na desnu stranu svake aktivnosti koju ne želite pratiti / spremiti.
  3. Kada prebacite stavku, dobit ćete skočni prozor u kojem trebate potvrditi svoj izbor odabirom Pauza,

Ako odlučite izbrisati svu povijest pregledavanja, obrisat će se i sve spremljene lozinke. Obavezno zapamtite zaporke prije nego što nastavite. Ako vam se dogodio da je već postavljen program za upravljanje lozinkama poput LastPass-a, to neće utjecati.

Prije nego što napišem kako ćete izbrisati sve svoje trenutno prikupljene Google aktivnosti, istražit ću kako to arhivirati za osobnu upotrebu. Ako iz nekog ili drugog razloga želite imati priliku za preuzimanje Google povijesti pretraživanja, prijeđite na sljedeći odjeljak.

Preuzimanje vaše Google pretraživanja / povijesti preglednika

Ako smatrate da biste se željeli ljubazno osvrnuti na neke od svojih eskapada prošlih pregleda, Google vam pruža način da se zadržite na vašoj povijesti pretraživanja. Da biste nabavili arhivirani popis povijesti pregledavanja tako da uvijek možete imati pristup podacima, morat ćete:

  1. Prijavite se na svoj Google račun. Od glavna stranica, na izborniku s lijeve strane odaberite Podaci i personalizacija,
  2. Pomaknite se prema dolje dok ne pronađete odjeljak "Preuzmi, izbriši ili napravi plan za svoje podatke". Kliknite "Preuzmi svoje podatke".
  3. Preusmjereni ste na stranicu na kojoj trebate odabrati podatke koje želite uključiti u arhivu za preuzimanje. Sve su opcije prema zadanom uključene. Ako želite, postoji Odaberite Nijedan gumb koji će poništiti odabir svih opcija, čineći ga jednostavnim ako samo želite preuzeti manju količinu podataka. Kada ste zadovoljni svojim odabirom, kliknite Sljedeći,
  4. Odaberite format u koji želite da se vaša arhiva preuzme. Vaše su opcije "Vrsta datoteke" (ili .zip ili .tgz), "veličina arhive" (u rasponu od 1 GB do 50 GB) i "način isporuke" (dostupne opcije na slici).

Ovisno o tome koje ste usluge povezali s svojim Google računom, arhivu podataka pronaći ćete u odabranom načinu isporuke. Ovdje imate mogućnost preuzimanja datoteke na svoje računalo (ili Mac).

Sada na postupak brisanja.

Brisanje povijesti Google preglednika

To radite na sljedeći način:

  1. Pokretanje preglednika Google Chrome s računala. Provjerite jeste li prijavljeni na svoj Google račun.
  2. Otvorite gornji desni ugao desno Saznajte više / postavke izbornika klikom na ikonu okomite tri točke.
  3. Klik Povijest s izbornika (i Povijest ponovo iz dodatnog izbornika). Također možete kliknuti Više alata i odaberite Obriši podatke pregledavanja… ili izbjeći korak 2 i jednostavno pritisnite CTRL + SHIFT + DEL, Ako odaberete jednu od ove dvije posljednje mogućnosti, preskočite korak 4,
  4. Na lijevoj strani zaslona odaberite Obriši podatke pregledavanja, Otvorit će se prozor u novoj kartici.
  5. Prozor će vam pružiti dvije kartice, "Osnovno" i "Napredno". Kartica "Osnovno" prikazat će tri opcije, dok vam "Napredno" daje još nekoliko. Ako želite izvršiti dubinski pregled povijesti preglednika, prijeđite na karticu "Napredno" i odaberite sve mogućnosti izbornika koje se primjenjuju.
  6. Tu je i padajući izbornik s oznakom "Vremenski raspon" koji vam omogućuje odabir koliko povijesti želite izbrisati. Ako odaberete "početak vremena", izbrisat ćete sve.
  7. Nakon što su potvrđeni svi okviri koje želite izbrisati, kliknite Obriši podatke pregledavanja,

Brisanje povijesti Google pretraživanja

Brisanje povijesti pretraživanja iznenađujuće nije isto što i brisanje povijesti preglednika. Da biste izvršili ovu radnju:

  1. Obavezno se prijavite na svoj Google račun i uputite se na Moja aktivnost,
  2. Na lijevom bočnom izborniku odaberite Izbriši aktivnost korisnika da vas odvede do stranice na kojoj možete izbrisati svoju Google povijest po temi ili proizvodu.
  3. Kliknite padajući gumb ispod "Delete by date" i odaberite Cijelo vrijeme da biste izbrisali sve svoje podatke o pregledavanju.
  4. Klikni na Izbrisati gumb za potvrdu.

Možete odabrati i određene stavke ili aktivnosti umjesto svih njih pomoću ostalih ponuđenih padajućih izbornika. Pregledavajte dan ili proizvod sa stranice "Izbriši aktivnost prema" ili potražite određene stavke pomoću trake za pretraživanje na stranici "Moja aktivnost". Ako krenete u "Ostale Google aktivnosti", vidjet ćete sve pojedinačne aktivnosti koje Google prati. Ako želite malo više detalja, možete kliknuti na Upravljanje aktivnosti. Također možete izbrisati podatke prikupljene za svaku od tih aktivnosti sa njihovih pojedinačnih stranica.

U ovom je trenutku povijest pregledavanja vašeg računala (ili Mac Maca) daleko sigurnija nego kada ste započeli, ali što je s vašim telefonima i tabletima? Trajno brisanje Google aktivnosti, uključujući vaše mobilne uređaje, zasigurno će vam pomoći poboljšati privatnost na mreži.

Kako u potpunosti izbrisati sve svoje Google aktivnosti 1

Brisanje povijesti Google pretraživanja na uređajima sa sustavom Android i iOS

Slijedite ove korake za brisanje povijesti Google pretraživanja sa pametnog telefona ili tableta:

  1. Dok ste na svom Android uređaju, pokrenite Krom aplikaciju i idite na myactivity.google.com, Ako koristite iOS uređaj, možete doći na web mjesto putem Safari app.
  2. Dodirnite Odaberite više ikonu (tri okomito složene vodoravne linije) i odaberite Izbriši aktivnost korisnika (kao što je vidljivo gore).
  3. Neposredno ispod odjeljka "Izbriši po datumu" dodirnite strelicu dolje i odaberite Cijelo vrijeme da sve to izbrišem.
  4. Dodirnite Izbrisati gumba i pojavit će se skočni znak upozorenja. slavina u redu da u potpunosti izbrišete vašu Google povijest pretraživanja Googlea.

Google je u ovom trenutku prilično preuzeo internet. Na pojedincu je da se pobrine za to da se osiguraju informacije koje ne žele javno objaviti. Korištenjem postavki u samom Googleu moguće je ograničiti barem neke probleme s upadom u privatnost, pa je dobro mjesto za početak.